Juwelen & trouwringen

Wij verkopen, naast onze brede basiscollectie in onder andere zilver, goud, en edelstaal, uitsluitend die merken waarvan wij de filosofie volledig kunnen onderschrijven. Merken met uitstraling en van een uitstekende kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Hebt u specifieke wensen m.b.t. andere merken, ze zijn altijd bespreekbaar en veelal ook te realiseren via onze netwerken.

Antiek, occasions, en oud goud

Vanuit het verleden zijn wij ook gespecialiseerd in antieke sieraden. In onze collectie treft u regelmatig bijzondere stukken aan.

We hebben altijd aanbod in ingeruilde sieraden. Deze worden altijd door ons professioneel nagezien en waar nodig hersteld, volledig gereinigd, en dus in een goede staat gebracht. Uiteraard zijn deze voordeliger.

U kan bij ons uw oude, of kapotte sieraden inleveren. De goudprijs heeft op dit moment een bijzonder hoge stand en het is dan ook absoluut aan te raden om eens na te kijken wat u niet meer gebruikt. U kan het inruilen voor iets nieuws of à contant inleveren. 

Reparatie en restauratie

In ons eigen atelier realiseren wij (bijna) alle voorkomende reparaties en restauraties. Denk hierbij aan Friesche staartklokken of andere(antieke) klokken, en (antieke)barometers. Zelfs "contrabarometers" en "baroscopen" worden regelmatig aangeboden. Het herstellen of "opfrissen" van sieraden met "roos"diamant in foliezettingen is een vak apart. Een vak wat bijna uitgestorven is! Grote en kleine zilverstukken waar delen uit ontbreken zoals broodmanden en boeksloten, kunnen vaak onzichtbaar hersteld worden. De mogelijkheden zijn bijna niet voor te stellen of ze zijn wel uit te voeren!

Onze gediplomeerde goud- en zilversmeden en uurwerkherstellers, werken met de modernste apparatuur. Voor restauraties en speciale opdrachten maken ze ook gebruik van ambachtelijke gereedschappen en vaardigheden. In alle gevallen word er, voor zover verkrijgbaar, gebruik gemaakt van originele (merk)onderdelen. Op de uitgevoerde werkzaamheden geven we uiteraard garantie. U kunt vooraf een prijsopgave vragen.

Heeft u specifieke wensen, een eigen ontwerp bijvoorbeeld, ze zijn altijd bespreekbaar en veelal ook te realiseren. Is het niet in eigen atelier dan wel via het uitgebreide netwerk van specialisten en experts waarmee wij samenwerken. Uiteraard kunnen wij ook een eigen ontwerp voorstellen! Ook het actualiseren van sieraden, die door u misschien afgeschreven zijn omdat ze niet meer in het modebeeld passen, leveren altijd weer een uniek sieraad op!

Graveren en jubileum

Een sieraad is altijd een mooi geschenk en voor bijzondere momenten is het graveren van bijvoorbeeld een naam, datum of afbeelding een extra waarde. Handgraveren, machinegraveren en lasergraveren zijn de mogelijkheden. Ook voor uw eigen artikelen!

Voor bedrijven, organisaties en verenigingen leveren wij ook eventueel grote(re) aantallen, en het graveren van een logo behoort ook tot de mogelijkheden. Denk ook aan logo-speldjes en plaquette's. Uiteraard kunnen wij ook hierin een eigen ontwerp voorstellen!
Het Juweliershuis Loman
Hoofdstraat 98
7901 JT Hoogeveen
Tel: 0528 - 267458
Venster sluiten